Asgari Ödeme Yapmak Kredi Notunu Düşürürmü?

Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde, kişilerin büyük bir keyif aldıkları bilinmektedir. Herhangi bir nakit harcama yapılmıyor olmasından dolayı kişilerin sürdükleri bu keyif ödeme zamanı geldiğinde ne yazık ki birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bankalar kredi kartı ile yapılan harcamalarda ödemelerin tahsil edilmesi için her ay belirli tarihlerde kredi kartı ekstresi düzenleyecek ve kredi kartı sahiplerine de bunu iletecektir.

Bu ekstrede ne kadar harcama yapıldığı, ne kadar dönem borcu olduğu, kalan kredi kartı limiti, son ödeme tarihi ve en az ödenmesi gereken tutarı temsil eden asgari ödeme tutarını da belirtmektedir. Genellikle kredi kartının asgarisi ödeniyor olsa da son dönemlerde kişilerin bu konuda bazı tereddütleri olduğu bilinmektedir. Bu da asgari ödemenin kredi notuna etkisi konusunda ortaya atılan fikirlerdir.

Kredi Kartının Asgari Ödemesi Yapmanın Kredi Notunda Etkisi

Kredi kartı kullanıcılarının asgari ödemenin kredi notuna etkisi konusunda kesinlikle ikileme düşmelerine gerek yoktur. Çünkü kredi kartı ekstresinde belirtilen asgari tutar, bankanın kabul etmiş olduğu bir tutardır. Bundan dolayı bu tutarın ödenmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

"Ancak, asgari ödeme yapılırken de kişilerin hiçbir şekilde eksik ödeme yapmaması gerekmektedir. Aksi taktirde ödeme gecikmeye düştü olarak kabul edilecek ve kişilerin kredi notlarının düşmesine neden olacaktır. "

Kişilerin imkanı varsa dönem borcu üzerinden ödeme yapması daha doğrudur. Ancak, asgari tutar üzerinden yapılan ödemeler de kişilere herhangi bir sorun yaratmayacaktır.

Etiketler: asgari ödeme yapmak kredi notunu düşürürmü, asgari ödeme yapsam kredi notum düşermi.

Yorumlar