Çeyiz Hesabı Nedir Ve Nasıl Açılır

18 ile 24 yaş arasındaki kişilerin evlilik yolunda birikim yapabilmeleri ve devletin de bu birikimlere katkıda bulunabilmeleri amacı ile, birçok banka ile anlaşma yapılmış ve çeyiz hesabı uygulamasına geçilmiştir. Bu hesap, kişilerin birikim yapmaları, yaptıkları bu birikimlere de devletin belirli oranlarda destek sağlaması amacı ile oluşturulmuştur. Belirtilen yaş aralığında bulunan kişiler, çeyiz hesabı başvurusu yapmak için anlaşmalı bankalara gitmelidirler.

Çeyiz Hesabı Nedir?

Çeyiz hesabı, evlilik döneminde kişilerin rahat etmesi için devlet destekli olarak oluşturulan, aylık ödeme yapılması gereken ve bu ödemelere de devletin katkı sağladığı özel bir banka hesabıdır.

Çeyiz Hesabı Nasıl Açılır?

Çeyiz hesabı başvurusu yapmak isteyen kişiler, şuan birçok bankadan destek alabilecektir. Bu bankalara sadece nüfus cüzdanı ile başvuruda bulunarak, sizler de birikim hesabınızı açtırabilirsiniz. Açtıracağınız bu banka hesabınıza isterseniz aylık isterseniz de üçer ayda bir olacak şekilde para yatırabilirsiniz.

Eğer kişilerin elinde birikimleri varsa, açtıracakları çeyiz hesabına ilk başta toplu yatırım yapabilecekler ve bu paraya da devlet katkısı alabilecekler. Buna göre, kişilerin toplu bir şekilde yatıracakları paranın tutarı tek seferde 15 bin 387 TL’nin üzerinde olmayacaktır.

Evlilik desteği olarak devlet tarafından sağlanacak katkıdan faydalanabilmek için kişilerin bu hesaba en az 3 yıl boyunca para yatırması gerekmektedir. Kişilerin açtıracakları bu hesapta, isteyen birey kendisine hesap açtıracağından dolayı çiftlerden birisinin hesap açma gibi zorunluluğu bulunmamaktadır.

Etiketler: çeyiz hesabı nedir, çeyiz hesabı nasıl açılır.

Yorumlar