Kredi Kartı Kullanmayan Kredi Alabilirmi (Cevap)

Kredi kartı kullanmayan kredi alabilir mi şeklinde binlerce vatandaşımız tarafından araştırmalar yapılmaktadır. Birçok kez araştırması yapılan bu konularda, net bir bilgi verilmesi için kişilerin kredi notlarının bilinmesi gerekmektedir. Ayrıca, başvurulan kredilerde de çok yüksek bir limit kesinlikle beklenmemelidir.

Genel Anlamda Kredi Nedir?

Dünyanın dört bir yanında bulunan bankaların sunmuş olduğu krediler, kişilerin genel olarak ihtiyaçlarını karşılamaları, konut, taşıt ya da ticari faaliyetlerinde kullanmak üzere nakit ihtiyaçlarını gidermek adına verilen, borç para işlemleridir. Verilen krediler, kişilerden belirli bir dönemde tahsil edilecek ve borç için belirli oranlarda kredi faiz oranı uygulanacaktır.

Türkiyede Kimler Kredi Çekebilir?
Kredi çekebilmek için kişilerin; 18 yaşından büyük olması, TC vatandaşı olması, düzenli bir işi olması, aylık düzenli bir gelirinin olması ve herhangi bir borç gecikmesinden dolayı icralık dosyası olmayan kişiler kredi alabilecektir.

Kredi Çekerken Bankalar Tarafından Aranan Şartlar

  • Kişilerin geliri en az asgari ücret olmalıdır.
  • Bankalar ile düzenli çalışıyor olmaları gerekmektedir.
  • Maaşlarında bloke ya da haciz uygulamasının olmaması gerekmektedir. 
  • En az 3 aydır sigortalı çalışan olmaları gerekmektedir. 
  • Bankaların kara listesinde olunmaması gerekmektedir.
  • Findeks kredi notunun en az 1100 olması gerekmektedir.

Hiç Kredi Kartı Kullanmadım Kredi Çekebilir Miyim?
Kredi alabilmek için genel şartlar yukarıdaki gibidir. Bu şartlar tamamlandıktan sonra kişilerin kredi kartı kullanıp kullanmadıklarına bakılmayacaktır. Ancak, daha önce kredi kullanmamış kişilerin, yüksek bir limitte kredi almaları ne yazık ki günümüz şartlarında mümkün değildir.

Etiketler: kredi kartım yok kredi çekebilirmiyim, kredi kartı kullanmıyorum kredi alabilirmiyim.

Yorumlar