Kredi Notum Neden Düşüyor (Cevap)

Son dönemlerde özellikle sosyal medya kanalları aracılığı ile kişiler kredi notum düşüyor konularında birçok şikayetini dile getirmektedir. Bankalardan alınacak kredi ve kredi kartı hizmetlerini doğrudan etkileyen kredi notu için bu kadar hassas davranılmasının nedeni ise oldukça açıktır. Çünkü, kredi notu düşük olan kişiler, ne şartla olursa olsun bankalara yaptıkları başvurularına olumlu sonuç alamamaktadır. Bundan dolayı ilk olarak kredi ve kredi kartı kullanıcılarının borçlarını zamanında ödemeye dikkat etmeleri gerekmektedir.

Kredi Kartının Kredi Notununuzun Yükselmesindeki Etkisi

Kredi kartı kullanan kişiler, borçlarını düzenli bir şekilde ödediklerinde kısa bir sürede kredi notlarını yükseltecektir. Bunun tam tersi bir durum söz konusu olduğunda yani kredi kartı borçları zamanında ödenmediğinde, kişilerin kredi notları birden düşüşe geçecektir. Bundan dolayı ilk olarak kredi kartınızın borçlarını kontrol altına almalısınız.

Burada merak edilen konulardan birisi, asgari tutardan yana ortaya çıkmaktadır. Kişiler asgari tutarı ödediklerinde notlarının düşüp düşmeyeceğini merak etmektedir. Bu durum, kredi notunuzu düşürmeyecektir. Ancak, asgari tutar ödendiğinde kredi notunuz daha geç yükselecektir. Bununla birlikte, kredi kartınızdaki taksitleri ve diğer dönem borçlarını da zamanında ödemeniz gerekecektedir. Aksi taktirde kredi notu düşecektir.

Vadesiz Esnek Hesap Limitini Kullananlar

Hesabınızda para olmasa da harcama yapabilmeniz için geliştirilen esnek hesaplar, doğrudan kredili mevduat ürünü olarak sunulmaktadır. Bundan dolayı, harcama yapıldığı zaman, hesap kesim tarihi geldiğinde, tıpkı kredi ya da kredi kartında olduğu gibi ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeme yapılmazsa, bu da kredi notunun düşmesi durumunu ortaya çıkaracaktır.

Etiketler: kredi notu neden düşer, kredi notum neden düşüyor.

Yorumlar