Sigortasız Kredi Veren Bankalar Listesi (güncel)

Nakit ihtiyaçları sonrasında bankaya kredi başvurusu yapan kişiler, kredi faiz oranları konusunda araştırma yaparken aynı zamanda kredi paketi için sigorta yaptırılıp yaptırılmayacağı konusunda araştırma yapmaktadırlar. Çünkü, bankalar her durumu göz önünde bulundurarak, kredi vadesi dolana kadar kişilerin hayat sigortası yaptırmasını istemektedir. Bu durum her ne kadar iyi olsa da, kredi maliyetlerini arttırması ile de bilinmektedir. Bundan dolayı bireylerin büyük bir çoğunluğu, daha düşük maliyetli olması için sigortasız kredi veren bankalar üzerinden araştırma yapmaktadır.

Kredi Çekerken Bankalar Neden Sigorta İstiyor?

Kredi başvurusu yapan kişilere, hayat sigortası yaptırılması konusunun genellikle zorunlu olduğundan söz edilmektedir. Ancak, yasalar incelendiğinde böyle bir durumun kesinlikle olmadığı görülecektir. Bundan dolayı kişilerin hakkına sahip çıkması ve kredi sözleşmesinin de detaylı bir şekilde okunması gerekmektedir. Eğer bu duruma rağmen sigorta zorunlu olarak yapılmak isteniyorsa yasal yollara başvurabilir ya da aşağıda belirteceğimiz sigortasız kredi veren bankalar üzerinden birisini seçerek başvuru yapabilirsiniz.

2018 Yılında Hangi Bankalar Sigortasız Kredi İmkanı Sunuyor?

Şuan ülkemizdeki bankaların sayısı 50’nin üzerindedir. Ancak, sigorta şartı olmadan kredi veren bankaların sayısı oldukça kısıtlıdır. Bu bankalar ise şu şekildedir.
  1. Halkbank
  2. Vakıfbank
  3. Ziraat Bankası
  4. ING Bank
  5. QNB Finansbank
  6. Denizbank
  7. Türkiye İş Bankası
Bu bankalar, kişilerin sigorta olmadan kredi çekme isteklerini karşılamak için, dönem dönem özel kredi paketleri hazırlamaktadır.

Etiketler: sigortasız kredi veren bankalar, kredi çekerken sigorta şartmı.

Yorumlar