Şubeye Uğramadan Online Kredi Veren Bankalar

Bankaların teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi ile birlikte kredi ve kredi kartı başvurusu işlemlerinde çok büyük kolaylıklar ortaya çıkmıştır. Buna göre, kişilerin yapacakları başvurularda, herhangi bir belge hazırlamadan ya da banka şubesine gitmelerine gerek kalmadan da kredi kullanabilmeleri mümkün hale getirilmiştir. Şubeye gitmeden kredi alabilmek için bankalar bu şekilde bir düzenleme getirmiş olsa da, müşteri seçimi konusundaki şartlar aynı şekilde uygulanmaktadır. Yani, banka şubesi dışından yapılacak olan tüm başvurularda banka sicili ve kredi notu kavramlarına önem verilmekte, kişilerin banka sicilleri sorgulandıktan sonra onlara kredi hizmeti verilip verilemeyeceğine karar verilmektedir.

Şubeye Gitmeden Nasıl Kredi Alabilirsiniz?

Geçmiş dönemlere bakıldığı zaman, banka şubelerinin kalabalık oluşu sebebinden dolayı kişilerin sadece kredi işlemlerinin değil, diğer tüm bankacılık işlemlerinin de aksadığı görülmektedir. Bundan dolayı sürekli bir çalışma halinde olan bankalar, online olarak başvuruların yapılması ve diğer bankacılık işlemlerinin de internet üzerinden yapılmasını sağlamıştır. Bunun için geliştirilen mobil bankacılık uygulaması, internet bankacılığı ve SMS bankacılığı hizmetleri en güzel örneklerdendir.

Kişiler şubeye gitmeden kredi alabilmek için bu yöntemlerden herhangi birisini kullanabilecektir. Bunun için bankaların kredi paketlerini araştırmaları ve kendisi için uygun olanı seçtikten sonra da başvurularını yapmaları gerekmektedir. Ancak, kişilerin başvuru işlemlerinde kesinlikle dikkat etmesi gereken birkaç kural vardır. Bunların en önemlisi ise, başvuru yapılan banka ile çalışılıyor olmasıdır.

Yani, başvuru yapacağınız bankanın mevduat müşterisiyseniz kısacası bankada bir hesabınız varsa, doğrudan bu bankaya başvuru yapmalısınız. Bu sayede onaylanan krediniz doğrudan hesabınıza yatırılacak ve sizler de banka şubesine giderek hesap açma işlemleri ile meşgul olmamış olacaksınız.

Banka şubesine gitmeye gerek kalmadan kredi başvurusu yapabileceğiniz bankalar ise şu şekildedir.

  1. Garanti Bankası: Eğer banka ile çalışıyorsanız yani bir banka hesabınız varsa, mobil banka uygulaması, telefon bankacılığı ya da internet bankacılığından anında başvuru yapabilirsiniz.
  2. Akbank: banka müşterilerine 15 bin TL’ye kadar şube zorunluluğu olmadan kredi hizmeti verilmektedir. Bunun için internet bankacılığı veya Direkt mobil uygulamasını kullanmanız yeterlidir.
  3. Yapı Kredi Bankası: 1.000 TL’den 10 bin TL’ye kadar belgesiz ve şube şartsız kredi imkanı sunan banka, ATM, internet bankacılığı, mobil uygulama ve müşteri hizmetleri aracılığı ile kredi başvurularını kabul etmektedir. 
  4. Odeabank: Türkiye’de şube sayısı henüz istenen çoklukta olmayan Odeabank, hem müşterisi hem de daha müşterisi olmamış kişilere anında kredi sunmaktadır. Bunun için mobil bankacılık uygulaması, internet bankacılığı ya da bankanın internet sitesini kullanarak başvuru yapmanız yeterlidir.
  5. ING Bank: Kredi notu en az 1200 olan kişilere kredi imkanı sunan ING Bank, şubeye gitme zorunluluğu olmadan kişilere 25 bin TL’ye kadar anında kredi imkanı sunmaktadır.

Şubeye gitmeden kredi alabileceğiniz bankalar yukarıdaki gibidir. Bu bankalardan birisini seçerek sizler de anında kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak, daha önce de belirttiğimiz gibi, bankalarda bir mevduat hesabınızın olması size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bundan dolayı maaş müşterisi olduğunuz ya da daha önce açtırdığınız vadesiz mevduat hesabınız bulunan bankaya başvurarak, kredi almanız size daha fazla avantaj sağlamış olacaktır.

Etiketler: şubeye gitmeden kredi veren bankalar, şubeye gitmeden hesaba para yatıran bankalar.

Yorumlar