2019 Yılında Bireysel İhtiyaç Kredisi Çekme Limiti Ne Kadar?

Kredi başvurusu yapacak olan vatandaşlarımızın aklında cevaplanmayı bekleyen birçok soru bulunmaktadır. Bunlardan birisi de, kişilerin kullandıkları bir kredi varken yeni bir kredi çekip çekemeyecekleridir. Bunun tam olarak anlaşılabilmesi için yani kredi çekme limiti konusunda net bir bilgi verilebilmesi için, kişilerin gelir durumlarının ve bankaya yaptıkları aylık ödeme tutarının net olarak bilinmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise, yasal zorunluluklardan dolayı kişilerin aylık gelirlerinin en fazla üçte birlik kısmını banka borçlarına ayırabilecek olmalarıdır.

Asgari Ücretle Çalışanlar Ne Kadar Kredi Alabilir?

2019 yılı baz alınarak bir hesaplama yapıalcak olursak, aylık net gelirin 2.100,09 TL olduğu söylenebilir. Asgari ücret olarak kabul edilen bu tutar ile kredi başvurusu yapıldığı zaman, bireysel ihtiyaç kredisi paketlerinden ortalama olarak 25 bin TL kredi onaylanması mümkün olacaktır. Ancak, kişilerin kredi notu ve banka sicilleri iyi durumdaysa, bu limit üst sınır olan 50 bin TL’ye kadar da çıkabilmektedir.

Ödemeye Devam Ettiğim Kredim Varken Kredi Çekebilirmiyim?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararlara göre, artık her bireyin kullanabileceği bir kredi üst limiti bulunmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz 25 bin TL’lik tutar, tek bir bankadan alınabileceği gibi, farklı bankalardan da kredi veya kredi kartı limiti olarak da alınabilecektir. Bundan dolayı banka sicili durumunuza göre, aynı anda iki ya da daha fazla da kredi alabilirsiniz. Burada asıl önemli olan kredi notu ve banka sicilinizdir.

Etiketler: ne kadar kredi çekebilirim, en fazla ne kadar kredi alabilirim.

Yorumlar