Kredi Başvurusu Nasıl İptal Ettirilir?

Ortaya çıkan acil ihtiyaçlarımızı karşılamak, borçlarımızı kapatmak ya da bunun gibi sebeplerden dolayı dönem dönem bankalara kredi başvurusunda bulunmaktayız. Kredi başvurusu yapılırken kimi zamanlarda istenen evrakları hazırlayarak şubelerden kimi zamanlarda ise bankaların diğer başvuru kanallarından yapmaktayız. Ancak, kişiler kredi başvurusu yaptıktan sonra, nakit ihtiyaçları ortadan kalkmış ya da kredi çekmekten vazgeçmiş olabilirler. Bu gibi durumlarda da kredi başvurusunu iptal etmek için neler yapabileceklerini araştırmaktadırlar.

Kredi başvurusunu iptal etmek isteyen kişiler, ilk olarak başvuru yapıp onay aldıkları bankanın müşteri hizmetlerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Müşteri hizmetleri ile yapılacak olan görüşmede, genellikle kredi başvurusunun sistemden otomatik olarak silinmesi gerektiği, bundan dolayı da kredinin alınmadan bu sürenin geçmesinin gerektiği söylenecektir. Başvuru yaptığınız ama almaktan vazgeçtiğiniz krediler için 30 gün süre boyunca beklemeniz yeterli olacaktır. Eğer bu süre içerisinde kredinizi teslim almak için şubeye gitmezseniz ya da kredi teslimi için istenen evrakları şube görevlilerine teslim etmezseniz, doğrudan krediniz iptal edilecektir.

Kredi başvurularının takibi için, Kredi Kayıt Bürosu oluşturulmuştur. Ülkemizdeki 9 bankanın katılımları ile oluşturulan bu kurum, tüm bankacılık faaliyetlerini kayıt altına almaktadır. Eğer kredi başvurunuzun iptal olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız ya da kredi başvurusu ile birlikte banka siciliniz ya da kredi notu aralığınızda bir değişiklik olup olmadığını merak ediyorsanız, KKB’nin oluşturmuş olduğu Findeks sistemine başvurabilir ve kontrolünüzü yapabilirsiniz.

Yorumlar