Maaşında Haciz Olanlar Kredi Çekebilirmi Hangi Bankalar Kredi Veriyor?

Kişiler bankaya olan ya da resmi olarak ödemesi gereken bir borcu ödemediğinde, yasalar gereği kişilerin maaşlarına haciz işlemi uygulanabilmektedir. Bu gibi durumlarda, kişilerin maaşlarının üçte birlik kısmına bankalar tarafından haciz konulmakta ve bu miktar ile de ödemelerin yapılması planlanmaktadır. Ancak, kişiler her ay eksik maaş almak yerine, yeni bir kredi alarak haciz işlemini ortadan kaldırmak ve ödemelerini daha düzenli yapmayı amaçlamaktadır. Hacizli maaş ile kredi çekmek için bilmeniz gerekenleri ise şu şekilde ele alabiliriz.

Banka dışında maaşıma kesinti var kredi çekebilir miyim?

Bankalara borcunuz yoksa ve özel firmalar üzerinden  icra işlemleriniz başlatılmışsa borç ödemek için kredi çekme şansınız vardır. Bankalar bu noktada banka puanınız olan (KKB) Kredi Notu ve bankayla olan düzenli  çalışma sıklığınıza ödemelerin düzenli yatıyor olmasına ve maaşınızda kesinti olup olmadığı gibi durumlarda incelemeleri yapar ve kredi almaya yönelik olumsuz bir durum yoksa kredinizi çekebilirsiniz.
Bu durumlar için doğrudan QNB Finansbank’ın borç kredisinden faydalanabilirsiniz. %1,27’den başlayan faiz oranları ile faydalanabileceğiniz bu kredi için örnek hesaplamamız şu şekildedir.
  • Kredi Tutarı: 10 bin TL
  • Kredi Faiz Oranı: %1,27
  • Kredi Vadesi: 48 Ay
  • Kredi Tahsis Ücreti: 52,50 TL
  • Sigorta Primi Tutarı: 347,69 TL
  • Yıllık Maliyet Oranı: %20,252
  • Aylık Taksit: 295 TL
QNB Finansbank aracılığı ile alacağınız borç kredisinin yanı sıra Odeabank tarafından da aynı şekilde kredi hizmeti sunulmaktadır. Odeabank’ın sunduğu kredi hizmetinde öne çıkan detaylar ise şu şekildedir.
  • Kredi tutarı: 20 bin TL
  • Kredi Vadesi: 48 Ay
  • Kredi Tahsis Ücreti: 105 TL
  • Yıllık Maliyet Oranı: %225,1271
  • Aylık Taksit: 634 TL
Her iki banka için de karşılaştırma yaparak başvuruda bulunabilirsiniz.

Bir Bankaya icralıyım başka bankadan kredi çekebilirmiyim veya borcu transfer edebilir miyim?


Genellikle kredinizi ödemekte güçlük çekmeden önce başka transfer ederseniz icralık olmanıza gerek kalmadan başka şartlar altında borcunuzu ödeyebilirsiniz ama bu durum için geç kaldıysanız ve icralık olduysanız üzgünüz ki kredi puanız şiddet düşer ve diğer bankaların kara listesine alırsınız bu üzücü durumdan kurtulmakta hemen kolay olmuyor.

Bu yüzden borcunuzu ödedikten sonra en az 5 sene bankalarla düzenli çalışmanız gerekiyor ve bu sürede  tekrar kredi notunuz  artsın ve kredi çekebilesiniz. Eğer borcunuzu geç olmadan başka bir bankaya transfer etmek isterseniz bunun için çeşitli bankalar sizin A bankasındaki kredi borcunuzu öder  ve borcu kendi bünyesine alarak taksitleri tekrar yapılandırmak şartı ile sizlere fırsatlar sunuyor. Bu işlem genelde 72 aya kadarvadeli olan borçlar için geçerlidir. Bu ürünün adı ise Borç Transfer'dir. Denizbank ile borcunuzu taşıyabilir ve bu sayede tekrar yapılandırabilirsiniz.

Denizbank’a yaptığınız başvurularda 10 bin TL ve 48 ay vade seçeneğini tercih ettiğinizde, aylık 288,509 TL ödeme yapmış olacaksınız.

Etiketler: maaşımda haciz var kredi çekebilirmiyim, maaşımda icra var kredi alabilirmiyim.

Yorumlar