Asgari Ücretle Ne Kadar Kredi Çekilebilir?

İhtiyaçlarımıza bağlı olarak, mevcut maaşımızın yetmediği noktalarda kredi kartı kullanıyoruz toplum olarak. Fakat kredi kartının da yetmediği durumlar vardır ki, kredi çekerek bu durumlardan yararlanırız. Türkiye şartları altında asgari ücrete çalışıp, bu asgari ücret ile ne kadar kredi çekebilirsiniz ? Bu soruya elimizden geldiğince cevap vermeye çalışacağız.

2019 yılında asgari ücret büyük bir artış göstererek 2100 TL ye ulaştı. Asgari ücretin kimse bu kadar yükseleceğini düşünmüyordu, şaşırdığımızı söyleyebiliriz. Asgari ücretin bu şekilde artması da, kredi çekebilmeyi daha çok kolaylaştırdı. Aynı zamanda bu asgari ücretin 2100 TL olması, kredi kartı limitlerine de yansıdı. Kredi kartı limitlerinizi artık daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

Asgari Kredi Hesaplamaları

Peki bu bankalar sizin mevcut gelirinize göre nasıl kredi hesabı yapıyor ? Genel olarak bankaları ele aldığımızda almış olduğuz maaşın %50`sini ödeyebileceğiniz krediler veriyor. Yani şunu demek istiyorum. 2000 TL bir maaşınız varsa, aylık ödemesi 1000 TL olan bir kredi çekebilirsiniz. Yani maaşınızın yarısı kadar taksitlendirilebilen krediler çekebiliyorsunuz. 2100TL alıyorsanız, 48 aylık bir vadeli ödeme için 1000 TL geri ödemeli kredi çekersiniz.

İhtiyaç kredisi çekecekseniz hepinizin bildiği gibi bu krediler nereden baksanız en fazla 48 ay oluyor. Burada da şuna değiniyorum, aylık 2000 TL alıyorsanız 1000 TL geri ödemeli kredi çekiyorsunuz yani 36 bin TL`ye bir kredi çekebilirsiniz demek bu. Asgari ücretle çalışıyorsanız da 24 bin TL`lik bir krediyi 48 ay vade ve %1,24 faizle 703 TL geri ödeme yapıyorsunuz bu borçta bittiğinde toplam ödemeniz 33.873 TL oluyor.

Peki bu bankalar neden aylık gelirinizin yarısını ödeyebileceğiniz krediler sunuyor sizlere ? Bu soruya cevap olarak ise, bankalar en az riskli müşterilere kredi vermek istiyor. Ben bunu şahsen doğal karşılıyorum.

Neden Aylık Gelirin Yarısı Kredi Taksiti Olarak Kabul Edilir

Yukarıda ki hesaplamalarda da gördüğünüz gibi Türkiye`nin genelinde ödemeler bu şekilde alınıyor. Alınan bu kredi tutarı maksimum taksit fiyatıdır bir kişinin aylık gelirinin yarısından fazlasına tekabül eden bir taksit ödemesi istenmez. Hatta yarısından da daha az yapılmaktadır genelde. Bankaların bu istekleri müşterinin kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmesinde kolaylık sağlayabilmektir.

Asgari Ücretle Alınacak Kredi için Gereken Belgeler

Asgari ücrete verilecek kredi yüksek ihtimalle ihtiyaç kredisidir çünkü en uygun o gözükmekte bu Kredide istenen bilgiler maddeler halinde;

  • Nüfus Kağıdı.
  • İkametgah ( size ait son 2 ayın faturaları; doğalgaz, su, cep telefonu faturası vb.)
  • Gelir durumunuzu gösteren maaş bordosu.

Belgeler olduktan sonra Bankaya gidip gereken formları doldurmanız yeterli olacaktır. Banka size dönüşü en kısa zamanda yapmaya çalışacaktır. Banka size çeşitli krediler sunacaktır ve bilgilendirmesini yapacaktır. Siz bu kredilerde kendi durumunuzu düşünerek, sıkıntıya girmeden size en uygun krediyi almanız gerekmektedir

Etiketler: asgari ücrete ne kadar kredi alırım, asgari ücrete kredi.

Yorumlar