EFT Hesaba Geçmedi Yapılması Gereken İşlemler

Eft nedir ?

Daha önce ki yazılarımızda açıkladığımız gibi EFT bankalar arası yapılan para transferi olduğu için girdiğiniz iban veya hesap numarası ve alıcı isimleri doğrulaması göndericinin bankası tarafından yapılamamaktadır. Bu banka hesap numarası , şube kodu , alıcı adı  alıcı soyadı veya sadece iban girildiğinde verilerde uyuşmazlık olması durumunda alıcının hesabına ödemeler ulaşmayacaktır. Bir çok banka bu gibi durumlarda geri dönen işlemleri 1-3 iş günü içerisine göndericinin hesabına otomatik olarak geri yatırmaktadır. Bu süreci hızlandırmak için bankanızı arayabilir veya şubenizi ziyaret ederek işlemleri hızlandırabilirsiniz.

Girdiğim hesap bilgileri ve alıcı ismi doğru olduğu halde EFT hesaba geçmedi ise ne yapabilirim?


EFT hesaba geçmedi ise bankanızdan EFT sorgulama işlemi yapabilirsiniz. EFT sorgulama işlemi bir çok bankanın internet bankacılığı panelinden yapılabildiği gibi , telefon bankacılığı ve şubeler aracılığı ile de yapılabilmektedir. Bankanızın sorgulama işlemi sonucunda EFT işleminin durumu ile ilgili bilgilendirileceksiniz.

Ayrıca EFT işlemleri bankalar arası para transferi olduğu için işlemlerinizi EFT saatleri içerisinde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bir çok banka için EFT saatleri 09:00 ile 17:00 arasındadır. Resmi tatil günleri EFT işlemleri gerçekleştirilmediği için bir sonraki alıcı hesabına işlenecek olacağını unutmayınız. Yarım iş günü olan günler de EFT işlemleri genellikle 09:00-11:45 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde yapılan EFT işlemlerinin bir sonraki iş gününde işleme alınacağını ve paranın alıcının banka hesabına  bir sonraki iş günü işleneceğini hatırlatırız.

Eğer gönderdiğiniz EFT bilgilerinin tamamının doğru olduğundan emin iseniz bu durumda EFT gönderinizi EFT saatleri içerisinde gerçekleştirmemiş demektir.  EFT saatlerini konu alan makelemizi inceleyerek işleminizin EFT saatleri içerisinde yapıldığından emin olunuz.

Hem hesap bilgileri doğru hemde EFT saatleri içerisinde işlem yaptığım halde para hesaba geçmedi? Şimdi ne yapmalıyım?


EFT gönderinizi hem doğru bilgiler ile hemde EFT Saatleri içerisinde yaptığınız halde EFT hesaba geçmedi ise bu durumun tek açıklaması alıcı bankanın parayı alıcının hesabına aktarmadan önce çeşitli nedenlerden dolayı havuzda bekletmesidir. Bu çok sık karşılaşılan bir durum olmamak ile birlikte böyle bir durum ile karşılaşırsanız  alıcının bankası ile irtibata geçerek paranın hesabına aktarılmasını sağlaması gerekmektedir. Bu adımları izlediğinizde EFT hesabınıza işlenecektir.

Etiketler: EFT Saatleri, EFT Para transferi, eft işlemi, eft hesaba geçmedi

Yorumlar