İmar Barışı Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları

İmar Barışı Nedir?

Hükümetin 8 Haziran 2018 günü başlatmış olduğu imar barış projesi yapı kayıt belgesi alınabilir olacak. Mülkiyet problemi olan, hazine arazilerine oturanlar, kadastral hataları bulunanlar, ruhsatsız binalara oturanlar, iskan alamayanlar, fabrikalara ek yapılan alanları olanlar gibi problemleri bulunan vatandaşlar için imar barışı adı altında bu sorunları ortadan kaldıracak projeyi hükümet başlatmış oldu.

İmar Barışı Kimleri Kapsıyor?

İmar Barışı Kimeri Kapsıyor Özellikle de Türkiye' de imara aykırı bulunan 15 milyon yapıyı yaklaşık olarak da 40 milyona yakın insanı yakından ilgilendiriyor. İmar barışı; mülkiyet problemi olan, hazine arazilerine oturanlar, kadastral hataları bulunanlar, ruhsatsız binalara oturanlar, iskan alamayanlar, fabrikalara ek yapılan alanları bulunanlar veya fabrikayı ruhsatsız açan insanları kapsamaktadır.

Yapı Kayıt Belgesi İçin Ne Kadar Ödeyeceğim?

İmar barışı ile alınabilecek yapı kaytı belgesi alınabilir duruma gelecektir. Vatandaşların 2 Haziran 2018' den itibaren kafasında oluşan bir diğer soru ise yapı kayıt belgesi için ne kadar ödeyeceğim sorusu merak konusu oldu. Sizler için yaptığımız ufak araştırma sonucunda, yapı kayıt belgesi için kim ne kadar ödeyecek olursa yaklaşık olarak; arsanın bedeli ile üzerindeki yapının yaklaşık maliyeti toplanıp yüzde 3(üç)ü baz alınacaktır. Örneğin arsanızın bedeli 20.000₺ ile yapınızın maliyeti 100.000₺ diyelim. 100.000+20.000=120.000 etmektedir. 120.000x3=360.000₺ => 360.000/100=36.000₺ ödenecektir.
NOT:Ticari alanlarda bu arsa bedeli ve yapı maliyeti toplamının yüzde beşi(%5) baz alınacaktır.

İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar Barışı E-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar Barış Kredisi Veren Bankalar


İmar barışı ile vatandaşlarımız yapı kayıt belgesini alabilme olanağını elde edeceklerdir. Fakat yapı kayıt belgesi için bir miktar para ödemeleri gerekmektedir. Bunun için devlet bankaları vatandaşlarımıza uygun kredi imkanı vermektedir. İmar barış kredisi veren bankalar ise sırasıyla şunlardır:
Ziraat Bankası
Halkbankası
Vakıfbankası.

Ziraat Bankası İmar Barış Kredisi Faiz Oranları

İmar barışı için başvuru yapacak vatandaşlara yukarıda belirttiğimiz hususları taşıdıkları takdirde bankalar 60 aya kadar 1,33 faiz oranı ile kredi çekebileceklerdir. Ziraat Bankası' da bu doğrultuda 1,33 faiz oranı ile kredi imkanı sunmaktadır.

Halkbankası İmar Barış Kredisi Faiz Oranları

İmar barışı için başvuru yapacak vatandaşlara yukarıda belirttiğimiz hususları taşıdıkları takdirde bankalar Halkbankası ile 31.12.2018 tarihine kadar hem Halkbank şubelerine giderek hemde 0850 222 0 400 / 444 0 400 nolu Halkbank dialoğu arayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Halkbankası imar barış kredisi için 60 aya kadar 1,33 faiz oranı ile kredi imkanı sunmaktadır.

VakıfBank İmar Barış Kredisi Faiz Oranları

İmar barışı için başvuru yapacak vatandaşlara yukarıda belirttiğimiz hususları taşıdıkları takdirde diğer iki banka gibi Vakıfbank da 60 aya kadar 1,33 faiz oranı ile kredi imkanı sunmaktadır. Detaylı bilgi için Vakıfbank şubelerinden veya 0850 222 0724 nolu müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

Etiketler: imar barışı kredisi veren bankalar, imar barışı kredisi faiz oranları, ziraat bankası imar barış kredisi faiz oranları, imar barışı hesaplama, imar barışı başvurusu nasıl yapılır

Yorumlar